Coconut » Specials » Canarische eilanden
Veel reisplezier!

Goedkoop vliegen naar de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn al tientallen jaren bekend bij vakantiegangers. Nu de eilanden ook ontdekt zijn door low budget vliegmaatschappijen zijn de mogelijkheden om er goedkoop naartoe te reizen ongekend.

Goedkope vluchten naar de Canarische Eilanden

RyanAir, Condor, Air Berlin, Transavia, Jetairfly, ArkeFly, TUIfly en ThomasCook vliegen vanaf een dozijn vliegvelden in Nederland en net over de Belgische en Duitse grens naar Tenerife, Gran Canaria (Las Palmas), La Palma, Fuerteventura en Lanzarote. Wat wil je nog meer.

De 13 Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko en de Westelijke Sahara. De Canarische Eilanden bestaan uit 13 eilanden, 7 grote eilanden en 6 kleinere. De grootste en bekendste zijn Gran Canaria (met Las Palmas), Tenerife, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro en La Gomera. De kleinere heten Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste.

Geschiedenis van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn zo´n 3 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteiten. Aan de Romeinen danken de eilanden hun niet zo vleiende naam. Waarschijnlijk leefden er op de eilanden veel honden, ´canis´ in het Latijn. En honden stonden niet in een hoog aanzien. Dat ´canis´ zou evenwel de basis worden voor de naam Islas Canarias. De eerste bewoners waren de Guanchen. In de 15de eeuw veroverde de Spanjaarden de eilanden, ze vermoordden de Guanchen of maakten ze tot slaaf. Een deel van de Guanchen bewoners ontkwam aan dat vreselijke lot en werd geleidelijk opgenomen in de Spaanse gemeenschap. Tussen 1550 en 1600 kwamen er veel Vlamingen naar de Canarische Eilanden om er suikerplantages te beginnen. Er was spraken van een soort Vlaamse Canarische Natie. Nog altijd zijn er straten en huizen met Vlaamse namen te vinden. Vanaf de 50-er jaren begonnen de Cabarische Eilanden aan een nieuwe carrière, die van vakantieparadijs. Dat is niet zo vreemd, door hun ligging bezitten de eilanden het hele jaar door een zonnig en mild klimaat. Het is er nooit te heet en nooit te fris.

Artikelen over low budget vliegreizen naar de Canarische Eilanden

Momenteel zijn er goedkope vluchten te boeken naar 5 Canarische Eilanden. Aan elk is een artikel geweid met daarin een opsomming van de low budget vliegmaatschappijen die er naartoe vliegen, de vliegvelden van vetrek in Nederland en net over de grens, en goedkope transportmogelijkheden op de eilanden.

Veel reisplezier!
Schrijf mee!