Coconut » Specials » Portugal
Veel reisplezier!

Goedkoop vliegen naar Portugal

Er zijn volop goedkope vluchten naar Portugal te boeken vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek. Met name de low budget maatschappijen RyanAir, Air Berlin, Transavia, Jetairfly, Condor, Germanwings, TUIfly, Arkefly en ThomasCook vliegen veel op Portugal.

Portugal

Portugal kreeg in het midden van de 13de eeuw al ongeveer zijn huidige vorm; de grenzen in de rest van Europa leken toen nog in niks op die van nu. Zijn naam heeft Portugal overgehouden aan de haven bij de nederzetting Cale, gelegen aan de monding van de rivier de Douro. De Romeinen spraken van Portus Cale (haven van Cale). Niet alleen ontstond door dat Portus Cale de naam van Portugal, maar ook die van de stad Porto. Portugal zou in de 15de eeuw uitgroeien tot wereldmacht, maar het verval begon al in de 16de eeuw. Na de vernietiging van Lissabon bij een aardbeving (1755), de bezetting door Napoleon en de onafhankelijkheid van Brazilië (1822) was Portugal geen schaduw meer van wat het geweest was. Met het verlies van Brazilië was Portugal ook de hoofdstad van het Portugese Rijk kwijt, een functie die Rio de Janeiro van 1806 tot 1821 vervulde. De naoorlogse periode, die aanvankelijk gebukt ging onder een militaire dictatuur en economische achteruitgang keerde zich ten goede met de intrede van het toerisme. In die bedrijfstak is inmiddels ruim 10% van de beroepsbevolking in werkzaam. Het huidige Portugal is een moderne welvarende staat waar je ook zomaar ineens op oude tradities kunt stuiten; die aangename mix van historie, cultuur en zon maakt het land geliefd bij vakantiegnagers.

Artikelen over Portugal

In de artikelen hieronder worden de plaatsen in Portugal behandeld die een directe verbinden hebben met vliegvelden in Nederlands, België en net over de Duitse grens.

Veel reisplezier!

Goedkoop vliegen naar Faro

Goedkope vluchten naar Faro boek je bij RyanAir, Air Berlin, Thomas Cook, Germanwings, Transavia en ArkeFly. Je kunt vertrekken vanaf een dozijn vliegvelden in Nederland en net over de grens met Belgi…

Goedkoop vliegen naar Lissabon

Budget vliegtickets naar Lissabon zijn volop te koop in Nederland, België en net over de grens met Duitsland. Je moet alleen even weten waar. Bij deze een overzicht van alle opstapplaatsen en de low c…

Goedkoop vliegen naar Porto

Bij welke low budget vliegmaatschappij vindt je goedkope tickets naar Porto, en vanaf welke vliegvelden kun je er heen? Een overzicht van de mogelijkheden.

Goedkoop vliegen naar Funchal - Madeira

Madeira is te bereiken met goedkope vluchten van low budget maatschappijen Air Berlin, Condor, ThomasCook, Transavia, Jetairfly en TUIfly. Er zijn vele opstapplaatsen in Nederland, België en net over…

Goedkoop vliegen naar de Azoren

De goedkoopste vluchten naar de Azoren vind je bij low budget maatschappijen Air Berlin en Arkefly. Er zijn verschillende opstapmogelijkheden in Nederland en in de Duitse grensstreek. Een overzicht.
Gepubliceerd door Coconut op 31-10-2008. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!