Coconut » Specials » Thailand
Veel reisplezier!

Goedkoop vliegen naar Thailand

Nu ook low budget maatschappijen als Air Berlin Thailand ontdekt hebben is het nog gemakkelijker geworden om goedkoop naar dit Aziatische land te vliegen. In deze special vind je links naar artikelen over Thaise plaatsen en eilanden en waar goedkope vliegtickets te kopen.

Thailand

Voor velen is Thailand een synoniem voor exotische vakanties. Veel Nederlanders gaan er jaarlijks op vakantie of investeren in het Thaise toerisme. Die belangstelling voor Thailand is niet nieuw; Nederlanders komen er al 4 eeuwen graag; om precies te zijn sinds 1904. In eerste instantie om een route naar China gezocht, maar al snel ziet men de mogelijkheden van het land zelf. In 1908 bouwt de ´Vereenigde Oostindische Compagnie´ zijn eerste handelspost op Thais gebied (bij Ayutthaya). De handelsorganisatie verwierf een monopolie op de handel in dierenhuiden wat hen grote winsten opleverde. Thaise rijken op hun beurt waren vooral dol op de schilderijen van Nederlandse Meesters die als handelwaar vanuit Nederland meegebracht werden. Toen heette Thailand nog geen Thailand, die naam kreeg het in 1949 toe de oude naam Siam werd afgeschaft. Thai zelf noemen hun land ´Prathet Thai´ wat zoveel betekent als ´vrij land´.

De artikelen over Thailand

In de artikelen worden de plaatsen in Thailand behandeld die een directe vliegverbinden hebben met luchthavens in Nederlands, België en net over de Duitse grens. De serie wordt nog uitgebreid.

Veel reisplezier!
Schrijf mee!